OSSjes

De Osse chocolade lekkernij


Begin 2013 kwam Helma De Bruijn-Princen bij ons met het idee een van een Ossenkop. Ze werd geïnspireerd door de Gouden Ossenkoppen aan de gevels van gebouwen in Oss, een initiatief van de Duitse kunstenaar Ottmar Hörl. Helma kwam met een geboetseerd voorbeeld van een Ossenkop bij ons en we hebben haar idee verder ontwikkeld tot deze chocoladelekkernij. “We zijn driekwart jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de juiste mal en chocoladecombinatie. Het resultaat mag er zijn.”

Het chocolaatje bestaat uit pure, melk en blonde chocolade.
“De pure chocolade is ietwat bitter en zacht van smaak en smelt op je tong. De melkchocolade komt uit Venezuela en de blonde chocolade is onze eigen specialiteit, een chocolade met een zacht karakter van koekjes met zoute nasmaak. De smaken zijn onderscheidend, maar niet excentriek.”
De Ossjes zijn ideaal voor bij de koffie, als geboorte- of verjaardagscadeautje, een bedankje of relatiegeschenk. Ze zijn verkrijgbaar in doosjes van zes en twaalf stuks.
De doosjes zijn versierd met een passend lint met een speciale boodschap. Er kan gekozen worden uit 'Proficiat', ‘Veur bè de koffie’, ‘Dagge bedankt zet, da witte’, ‘T'is un jungske’, en ‘T’is un meske’.