Skip to main content

Dit jaar deden medewerkers en oud stagiaires mee met de Gouden Gard en Talentenprijs, en zijn in de prijzen gevallen. Hoe trots kun je zijn op je medewerkers met zo’n prestatie.

Presentatie tableau bak wedstrijd

Gouden Gard

Jaarlijks organiseert de vereniging twee vakwedstrijden waaraan jonge patissiers kunnen meedoen. 

Onze collega Milou is de uitdaging aangegaan met als thema “Zee”. Zij heeft een heerlijke bonbon met cranberry en zeekraal samengesteld. Een fantastisch showstuk gemaakt en een bijzonder dessert taart samengesteld met de smaken: duindoorn, caramel chocolade mousse, mango compote op een krokante amandelbodem.

Voor de wedstrijd om de Gouden Gard worden op de wedstrijdlocatie, Miele experience center in Vianen, in zes uur tijd de volgende onderdelen gemaakt:

  • showstuk, bestaande uit eetbare onderdelen;
  • twee identieke desserttaarten met diameter tussen 14 en 18 cm;
  • twee soorten friandises van maximaal 25 gram per stuk;
  • twee soorten bonbons van maximaal 20 gram per stuk;
    acht gebakjes.

Verschillende juryleden beoordelen de gemaakte producten onder andere op: gekozen thema, opbouw, vulling, smaak, combinatie en kleuren, originaliteit, hygiëne, orde en totale organisatie.

Haar showtafel kreeg van de Gouden Gard-volgers op Instagram, Facebook en Twitter de meeste stemmen: 417 van de in totaal 1518 stemmen. En won daarbij de Social media prijs.

Talentenprijs

Aan de wedstrijd om de Talentenprijs deden 23 deelnemers mee. De jury beoordeelde het desserttaartje van Mathyn Vos als beste. Het podium werd aangevuld met Nicole van den Hurk ( oud stagiair) en Nick Kraakman, die als tweede en derde eindigden. Alle ingeleverde dessert taarten waren een genot voor het oog en stonden in het teken van het thema Comics & Cartoons.

Mathijs na winnen talentenprijs