Skip to main content

Chocolaterie

In onze chocolaterie vervaardigen wij een grote sortering chocolade producten welke op ambachtelijke wijze handmatig gemaakt worden.

Bij ons gaat het om eerlijke en pure grondstoffen, met elk zijn eigen karakteristieke smaak, aroma en vorm. Of het nu gaat om couverture, gekonfijte vruchten, verse vruchten, noten, room, likeur, marsepein: een ding staat vast, alleen de beste en lekkerste ingrediënten  worden gebruikt.

Brokken valrhona chocolade

Onze Chocolade

Wij gebruiken uitsluitend Franse (Valrhona) couverture in onze producten met een hoog cacao percentage (puur 70%- melk 40%).  Tevens is het percentage cacaoboter van belang voor de smaakbeleving. De couverture die wij gebruiken bevat minimaal 30% cacaoboter.

Of het nu gaat om een fijne bonbon of een chocolade geschenk: jouw eigen wensen worden vertaald in een exclusief chocolade product.

Wist je dat:

  • De ideale consumptietemperatuur van chocolade en bonbons ligt tussen de 15°C en 20°C.
  • Laat eerst eens een stukje chocolade op de tong smelten alvorens verder te eten.
  • De smaak van chocolade komt beter uit met thee dan met koffie.

Bonbons

Onze assortiment bonbons telt zo’n 35 soorten met de meest gevarieerde vullingen van zacht en romig tot knapperig en krokant.

De vulling van onze bonbons varieert van een zachte tot een stevige canache (romige chocolade) met een bite, een gewreven notenmengsel of amandelmarsepeinvulling,  al dan niet verassend gecombineerd. Deze vullingen worden met de hand gespoten of gesneden waarna ze overtrokken worden met een dun laagje knapperige couverture.

Bonbons in de vitrine
workshop - truffel maken

Truffels

De truffel is een niet weg te denken lekkernij, onze slagroomtruffel een specialiteit!

De vulling is zacht en romig en wordt omringd met dunne chocolade, voorzien van een jasje van cacao, poedersuiker of kristalsuiker. Uiteraard worden de truffels ouderwets met de hand gespoten.

Chocolaatjes

Ons assortiment kent een grote sortering, van kinderchocolade tot roomchocolade, van geboorteflikken tot nougatblaadjes.

Voor chocolaatjes is de smaak bepalend, deze komt tot stand door kwaliteit en bereiding van de couverture. Vanzelfsprekend natuurlijk de lekkerste.

Door tijdens de bereiding aan de couverture, boter, noten, geroosterde koffie of bijvoorbeeld cornflakes toe te voegen verkrijgen we verrassende chocoladeproducten.

Valrhona chocolade in bonen
Osse Trotse van melk en pure chocolade

Specials

In ons assortiment hebben we natuurlijk voor jouw speciale gelegenheden en wensen een passend product.

Of het nu gaat om een geschenk voor een jubilaris, een feestelijk bedankje, een fotoschilderij met je bedrijfslogo, jouw wensen worden vertaald in een exclusief chocoladeproduct.

Informeer gerust naar de mogelijkheden;

  • Chocolade abraham/sarah
  • Chocolade schilderij met een logo, tekst en of foto.
  • Bedankjes in bonbon en chocolade
  • Chocolade doosje gevuld met bonbons
  • Logo bonbons
  • Chocolade poets machine

Chocolate bars

In ons assortiment kun je ook verrast worden door de verscheidenheid aan smaken chocolade in reep vorm, waarbij de smaak herkenbaar is met de kleur van ons label.

Van een pittige pure chocolade met 85% cacao tot een zachtere en fruitige smaak met 62% cacao, melk chocolades met een variëteit aan smaken of een zachte romige witte chocolade of onze speciale blonde chocolade er zit vast een smaak bij die bij jouw past. Sinds 2019 maken we ook geheel vernieuwde smaken chocolade repen(bars) in de smaken aardbei, framboos, passie en Yuzu, deze zijn 100% natuurlijk en gemaakt van fruit cacaoboter en suiker. (zonder toevoeging van kunstmatige kleur en geurstoffen)

chocoladereep met nootjes en gedroogd fruit