Skip to main content
Brokken valrhona chocolade

Onze Chocolade van Valrhona

Onze basisgrondstof is chocolade en maken hiervoor gebruik van de couvertures en chocolade van Valrhona om al onze te laten genieten van de meest bijzondere soorten chocolade van de wereld.

Waarom Valrhona omdat dit de beste chocolade is voor ons, waarbij de cacao op een eerlijke wordt verkregen, op de beste wijze word geproduceerd en wordt vertaald in bijzondere smaken chocolade.

Live Long

Wij selecteren voor onze chocolade producten de juiste chocolade in smaak, aroma, geur en karakter om tot een perfecte smaakharmonie te komen in onze chocoladeproducten. Hierbij worden wij als partner van Valrhona ondersteund met hun expertise en delen wij kennis met elkaar.

Buiten deze samenwerking en kwaliteit van Valrhona werken we samen aan een toekomst waarbij de mens milieu en duurzaamheid worden samen gebracht en vertaald in het LIVE LONG Concept , wat betekent;

Valrhona Live Long

Valrhona – Live Long

Live long cacao – Behoud van de allerbeste cacao en een positieve invloed op de ontwikkeling en leefbaarheid van boerengemeenschappen op de plantages.

Live long milieu –Duurzaam programma met doelen voor 2025 als een daling van 50% in het watergebruik, 100 % hergebruik van afval en 100% eco-design voor alle nieuwe producten.

Live long gastronomie – Bevordering van de gastronomische (patisserie en chocolaterie) beroepen en het inspireren van nieuwe generatie daarvoor.

Live long samen – Bouwen aan een duurzaam model voor en met onze belanghebbenden.

Kortom de perfecte combinatie om onze klanten te laten genieten van smaakvolle chocolade welke op een verantwoorde wijze wordt verkregen en gemaakt.

Onze marsepein en noten

Marsepein en noten zijn niet weg te denken in onze bonbons en in chocolade. Onze marsepein komt via onze leverancier Vipam en wordt gemaakt in Duitsland. Wij gebruiken alleen zuivere marsepein van bonbon kwaliteit met een verhouding van 50% amandelen en 50% suiker voor onze bonbons zonder toevoegingen het zuiverste wat er bestaat, hierbij is het productieproces volgens een zo genoemde warme methode wat de smaak en het aroma alleen maar versterkt.

Voor onze hazelnootpraliné branden wij de hazelnoten afkomstig uit Turkije zelf en verwerken dit samen met chocolade tot praline zonder toevoeging van extra suiker. Dit gebeurd tevens voor onze amandel praline waarvan de amandelen afkomstig zijn uit Californië. Verder gebruiken wij de walnoot uit Frankrijk.

Van Wees esprits

Van Wees Distilleerderij gevestigd in Amsterdam levert bij ons verscheidene smaken aan esprits welke wij gebruiken in onze bonbons en gebaksoorten om de smaak sensatie te vergroten.

Wat is esprit?
Esprits zijn distillaten die het aroma van verse producten op natuurlijke manier versterken. Eind 19e eeuw werden ze al gebruikt bij de professionele bereiding van delicatessen. De uitzonderlijke kwaliteit van esprits versterkt het smaakeffect

Zuiverder dan etherische oliën
Dankzij het distillatieproces met rectificeerbol zijn esprits zuiverder dan etherische oliën. Esprits bevatten uitsluitend de allerfijnste geuren en smaken omdat de grovere bestanddelen (waaronder de vettige) achterblijven in de distilleerketel. Ze zijn bovendien eenvoudig te doseren en te mengen.