verbouwing

Christian Chocolaterie en Patisserie Leerbedrijf van het Jaar 2017

Christian Chocolaterie en Patisserie uit Oss is dinsdag 4 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij. De prijs werd overhandigd door Marc Oonk van Banketbakkerij Oonk uit Enschede, Leerbedrijf van het Jaar 2016. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de mbo kampioenendag op de Vakschool Wageningen. De andere genomineerde leerbedrijven waren Lex Verkley uit Soest en Patisserie Linnick uit Amsterdam. Alle genomineerde leerbedrijven ontvingen een foto, een beker en een juryrapport.

Commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij: “We hebben de titel Leerbedrijf van het Jaar 2017 onder meer toegekend omdat Christian Chocolaterie en Patisserie sterk gericht is op het ontwikkelen van leerlingen en zij daarbij zeer betrokken en gestructureerd met de leerling aan de slag gaan. Het bedrijf wil jonge mensen enthousiasmeren voor een toekomst in de bakkerij. De ondernemer vindt het van belang om vakmensen af te leveren die voldoen aan de eisen van een bakker. Hij vraagt veel theoretische kennis van zijn leerlingen en daagt de leerling elke dag uit om kennis te zoeken en toe te passen.

Bij de beoordeling zijn de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, borging van de voortgang, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de betrokkenheid bij het onderwijs. De commissie bestaat uit: Lex Janssens (voorzitter), Leo van Beekum (FNV), Arjan Roodenrijs(winnaar 2013), Patrick Pijpers (winnaar 2015) Marc Oonk (winnaar 2016), Dennis Oram (SBB), Kim Wannet ( ROC Amsterdam) en Carla Zwierstra (NBA, organisatie).

Stimuleren leren in de praktijk
De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Lees hier het rapport van bevindingen.

Vanaf 1 november Webshop

Vanaf 1 november 2014 kunt heerlijk online onze smaakvolle producten bestellen. Besteld u voor 23.00 uur, dan staat de volgende dag in onze winkel vanaf 10.00 uur de bestelling voor u klaar, tegen een kleine vergoeding bezorgen wij u bestelling thuis of op u werk. Voor klanten uit de regio Uden bestaat de mogelijkheid om de bestelling af te halen bij Lunchroom Mickers aan de galerij 12 in Uden.

Fair-trade chocolade

Vanaf najaar 2009 werkt Christian Chocolaterie Patisserie met fair-trade chocolade. In samenwerking met Valrhona Chocolade heeft Christian Chocolaterie Patisserie een eigen pure chocolade ontwikkeld welke speciaal geproduceerd wordt met fair-trade cacaobonen. Al onze chocolade wordt door onze patissiers geselecteerd op kwaliteit en smaak, alleen de smaakvolste chocolade gebruiken wij in onze producten.

Onze chocoladeproducten krijgen die eigen specifieke smaak, karakter en kwaliteit die wij graag aan onze klanten willen bieden. Daarnaast kunnen we hiermee een bedrage leveren aan de ontwikkeling van de gebieden waar de cacao vandaan komt, die gebruikt wordt voor onze eigen chocolade. Valrhona is in het bezit van een fair-trade certificaat afgegeven door de EEG.